Tereplein Media update: WK-kansen Marokko, Ziyech & Geert Wilders

Marokko speelde afgelopen week twee oefeninterlands, tegen Servië en Oezbekistan. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Met name in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Servië speelde Marokko ijzersterk, Hakim Ziyech was de grote uitblinker met een doelpunt (penalty) en wonderschone assist. In onze wekelijkse vlog ‘Mocro’s in de Eredivisie’ zette Nordin de prestaties van Marokko in het juiste perspectief.

“Er zijn weinig ploegen die van dit Marokko kunnen winnen. De kans dat ze de poulefase op het WK gaan overleven schat ik 60 tot 70%.”

We hebben met veel plezier inmiddels 8 afleveringen gemaakt van ‘Mocro’s in de Eredivisie’. De reacties zijn tot dusver erg goed en bemoedigend, ook uit de voetbalwereld. We weten dat de Marokkaanse voetbalbond meekijkt. Via via hebben we ook begrepen dat enkele spelers met Marokkaanse achtergrond in de Eredivisie inmiddels iedere week even kijken of ze door ons besproken worden. En ieder compliment dat wij online krijgen, koesteren we uiteraard, waaronder deze tweet.

  

Tereplein Media kan melden dat we nog geen verplichtingen hebben tijdens het komende WK, al zijn er wel voorzichtig wat ontwikkelingen. Maar praten over voetbal is wat we het liefste doen. We staan open om ideeën te bespreken of helpen uit te werken.

De komende weken zullen we ons richten op verdere professionalisering van de vlog. Er wordt gewerkt aan een vaste vormgeving en ook technisch zullen er stappen gemaakt gaan worden. Dat neemt niet weg dat we het vooral speels en spontaan zullen gaan houden. We willen serieuze noten kraken maar nooit de liefde voor het spel uit het oog verliezen. Sport is een spiegel van de maatschappij, vinden we bij Tereplein, maar ook entertainment en bedoeld om er plezier aan te beleven. Maar waar we stelling kunnen nemen, bijvoorbeeld in een week dat er verkiezingen waren en Geert Wilders misselijkmakende anti-Islam propaganda de televisie en het internet opslingerde, doen we dat. Zó reageerde Tereplein Media:

Nordin was later die week nog te gast in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1, waar hij in gesprek met Natascha van Weezel de anti-Islam retoriek van Geert Wilders verder besprak. Klik hier voor een linkje.

Dit weekend zijn Nordin en Thomas allebei aanwezig bij de wedstrijd Willem II – FC Utrecht. Omdat we Tilburgers zijn, omdat we Tricolores-fan zijn, maar ook omdat we met een speciaal oog de verrichtingen van Zakaria Labyad in de gaten zullen houden. Hij maakt momenteel deel uit van de selectie van Marokko maar is nog allerminst zeker van een definitieve selectie voor de Marokkaanse WK-ploeg. Hij zal er alles aan doen om zijn goede vorm te tonen. En Tereplein Media zal hem na afloop van de wedstrijd zaterdag proberen op te vangen.

Wordt vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *