Feyenoorder Mo El Hankouri kiest voor Marokko

Feyenoord-aanvaller Mohamed El Hankouri (21) is ingegaan op de uitnodiging van het Olympisch elftal van Marokko voor de wedstrijden tegen Ivoorkust, op zes en tien september. De talentvolle vleugelspits speelde in 2016 één wedstrijd voor Oranje 020. El Hankouri is daarmee de zoveelste Nederlandse-Marokkaan die lijkt te kiezen voor een interlandcarrière bij Marokko in plaats van bij Oranje. 

De in Rotterdam geboren El Hankouri speelt al sinds 2008 bij Feyenoord. Augustus 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Verder dan één wedstrijd in het Feyenoord-shirt kwam hij niet. Afgelopen seizoen werd hij daarom verhuurd aan Willem II. Gaandeweg het seizoen werd hij een belangrijke speler in het elftal dat met name in het slot van de competitie uitstekende resultaten behaalde. Zijn goede spel leverde hem contractverlenging op bij Feyenoord. Zijn verbintenis werd verlengd tot medio 2019.

In speelronde 2 van het huidige seizoen viel El Hankouri in tegen Excelsior, het waren zijn eerste speelminuten voor Feyenoord sinds zijn debuut in 2016. Omdat Jean-Paul Boëtius mag vertrekken bij Feyenoord is het aannemelijk dat El Hankouri nu meer aan spelen zal toekomen. Technisch-directeur Martin van Geel is dan ook zeer te spreken over de ontwikkeling van de technische vleugelspits, die ook bij de Feyenoord-aanhang erg populair is.

De positieve ontwikkeling van El Hankouri is ook Mark Wotte niet ontgaan. De Nederlander werkt sinds 2015 voor de Marokkaanse voetbalbond en is onder meer trainer van het Olympisch elftal van de Atlas Leeuwen. Hij nodigde El Hankouri vorige week uit, nog vóór de wedstrijd tegen Excelsior. El Hankouri ging vrijwel direct in op de uitnodiging van Wotte. Twee jaar geleden verkoos El Hankouri Oranje 020 nog boven Marokko 020, gaf El Hankouri onlangs nog aan in gesprek met Tereplein Media in de Youtube-serie ‘Mocro’s in de Eredivisie’.

Het is natuurlijk de vraag of El Hankouri zich zodanig goed zal ontwikkelen dat hij überhaupt in aanmerking komt voor (het grote) Oranje, maar zijn keuze om voor Marokko te kiezen sluit naadloos aan op de tendens dat steeds meer talentvolle Nederlands-Marokkaanse voetballers besluiten voor het land uit te komen van hun ouders. Recent maakten Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat dezelfde beslissing. Beiden speelden voor Marokko op het WK in Rusland.

Overigens is de keuze van El Hankouri om voor het Olympisch elftal van Marokko uit te komen geen definitieve keuze voor Marokko. Een speler met dubbele nationaliteit is pas gebonden aan een land wanneer hij een officiële A-interland speelt. El Hankouri kan dus nog steeds kiezen Oranje A-international te worden, mocht hij die keuze in de toekomst kunnen maken.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *